Svetovalnica Menjava in vračila

Vaša košarica je prazna

In to je velika škoda. Dodajte nekaj iz svojih priljubljenih ali si oglejte naše novice.

VRSTE MODRČKOV

Aktuálně v magazínu


Datum:26.10.2018

1. Brez opore

Modrčki brez opore imajo mehke košarice in se zlahka prilagajajo obliki prsi. Po navadi so sešiti iz enega sloja čipke, bombaža ali mikrovlaken. Košarice modrčkov brez opore so lahko brez kosti ali s kostmi.

a) Brez kosti: Modrček brez kosti je lahko mnogih krojev in oblik, vselej pa gre za modrček, ki v košarici nima všitih kosti. Primerni so predvsem za mlada dekleta, noseče in doječe ženske, za ženske po operaciji prsi ali za domačo uporabo. Zelo priljubljene so pri starejši generaciji žensk, ki dajejo prednost udobju. Uporabiti jih je mogoče tudi kot modrčke za spanje.

b) S kostmi: Kroji s kostmi nudijo visoko oporo prsim in hkrati ohranjajo njihovo naravno obliko. Primerni so predvsem za večja oprsja, na katera se popolnoma prilegajo in tako dobro sedijo.

 

2. Z delno oporo

Spodnji del košarice ima oporo in je rahlo oblikovan, medtem ko je zgornji del modrčka brez opore, je mehek in voljen. Zgornji del košarice brez opore je večinoma sešit iz čipke ali tila.

Kroj modrčka z delno oporo je primeren za vsako velikost oprsja - zahvaljujoč spodnji opori modrček drži lepo obliko oprsja, vendar v zgornjem delu prsim ne dodaja volumna. Povedano bolj strokovno, spodnji del prsi podpira, zgornji mehki del pa se prilagaja polnosti in obliki prsi.

 

3. Z oporo

Celi košarici imata oporo (običajno sta sešiti iz več slojev mehkega materiala), zato sta čvrstejši in njun kroj določa posledično obliko oprsja. Najpogostejši je kroj T (košarica je sešita iz treh delov, šiv ima obliko črke T), ki zagotavlja okroglo obliko košarice. Ali pa sta košarici gladki, iz enega kosa penastega materiala. Srečate se lahko tudi s t. i. toplotno oblikovanimi košaricami ali s košaricami s čvrsto oporo.

Modrčki z oporo nimajo nobenih vložkov, ki bi prsi povečevali. Njihova naloga je popolno prekritje prsi in nudenje prave podpore. Košarice z oporo so primerne za manjša in večja oprsja. Ustvarjajo zelo lep in čvrst videz prsi.

 

 

4. Push-up

Modrček push-up dviguje prsi in ustvarja poln dekolte. Gre za modrček z oporo s kostjo (lahko je tudi brez), ki ima v spodnjem delu vložke, s pomočjo katerih so prsi dvignjene in dajejo vtis polnejšega dekolteja. Vložki so lahko odstranljivi, všiti ali vtisnjeni neposredno v košarice. Velikost vložkov je različna, modrček tako lahko poveča na primer kar za dve velikosti (double push-up) Razlikujejo se lahko tudi tipi vložkov – od penastih, silikonskih do gelskih.

Modrček z učinkom push-up je primeren za malo in srednjo velikost oprsja.

 

 

5. Balkonet

Balkonet (včasih poimenovan tudi half cup) je modrček s posebnim krojem košaric – te so pri tem modrčku rezane niže in v zgornjem delu ravne. Srednji del med prsmi je večji, balkonet ima večjo tudi stransko oporo, kar zagotavlja čvrsto držanje prsi tudi z odpetimi naramnicami. Balkoneti imajo na notranji strani obsega tudi silikonski trak – preprečuje zdrs modrčka.

Ta kroj modrčka podpira oprsje od spodaj s smeri navzgor (pogosto ima tudi vložke), poudarja predvsem zgornjo linijo prsi in tako ustvarja čudovito poln dekolte.

Nasvet: Kako ločiti balkonet od običajnega modrčka – zgornji del košarice bi moral pri balkonetu tako rekoč tekoče prehajati v obseg modrčka.

 

6. Pol balkonet

Ta kroj modrčka v sebi združuje prednosti običajnega modrčka z oporo in balkoneta. Pol balkonet modrček je v osnovi modrček z oporo z odprtim krojem košaric. Košarici sta zašiti iz dveh ali treh delov, ki so sešiti le z navpičnimi šivi (za razliko od večine modrčkov z oporo, ki imajo kroj v obliki črke T). Zaradi tega se lahko košarici znižata in ustvarita enak učinek kot klasični balkonet. Primeren je tudi za bolj običajno nošenje. Daje popolno stabilnost tudi večjim velikostim oprsja.

Na videz se od balkoneta razlikuje po prehodu med košarico in delom obsega – košarici ne prehajata prosto v obseg, ampak se na zunanji strani dvigata v smeri naramnic.

 

7. Plunge

Modrček plunge je značilen po tem, da ima spredaj med košaricama kar najbolj nizko sredino. Zato je primeren za globoke dekolteje.

a) Plunge za manjše prsi: Pogosto ima vložke, vendar za razliko od push-upa, ki prsi dviguje, vložki modrčka plunge prsi rahlo stiskajo skupaj in tako ustvarjajo čudovito poln dekolte zelo globoko v izrezu.

b) Plunge za večje prsi: Nima učinka push-up, vendar ima enak vpliv na oprsje kot plunge z vložki. Uporabi lastno velikost dojk – prsi od strani rahlo stisne in tako zapolni celo sprednjo linijo oprsja.

 

 

► Ponudba modrčkov ►