Svetovalnica Menjava in vračila

Vaša košarica je prazna

In to je velika škoda. Dodajte nekaj iz svojih priljubljenih ali si oglejte naše novice.

Kako izbrati kopalke glede na vrsto postave?

Aktuálně v magazínu


Datum:26.10.2018

Dobiti lepo prilegajoče se ženske kopalke ni enostavno. Na obešalniku so videti božansko, a če jih pomeriš, nekako to ni to. Kaj narediti glede tega in kako izbrati primerne kopalke? Rešitev je preprosta. Spoznajte svoj značaj. Zahvaljujoč temu boste izvedele, katere kopalke bodo poudarile vaše prednosti in zakrile pomanjkljivosti. Se vam zdijo bikiniji, tankiniji ali pa ljubke enodelne kopalke bolj prave za vas?

 

1. Tip postave „obrnjen trikotnik“

Za postavo v obliki V ali obrnjenega trikotnika je značilen ozek pas ter ramena, širša od bokov. Če je to vaš tip postave, potem morate pozornost preusmeriti od svojih ramen. To je preprost trik - priskrbite si kopalke z izrazitim spodnjim delom. Idealne so kopalne hlačke v svetlih barvah ali kopalke z okrasnimi naborki ali večimi plastmi.

Velika prednost je, da vam bodo pristajale vse vrste kopalnih hlačk. Bikini, hipster, brazilke, klasik ali tiste z daljšimi hlačnicami - v vsem boste videti super. Predvsem hipster kroj je zelo primeren za vašo postavo. Zgornji del pa izberite glede na velikost oprsja, vendar upoštevajte, da ne sme biti bolj izrazit kot spodnji.

Idealne kopalke za vas:

 • kopalke z barvnim spodnjim delom
 • kopalke z naborki ali večimi plastmi
 • vse vrste kopalnih hlačk: bikini, hipster, brazilke, klasik ali tiste z daljšimi hlačnicami

► Izberite si nove kopalke ◄                                                            

 

 

 

2. Tip postave „trikotnik“

Verjetno to vrsto postave poznate po imenu hruška. Je vaša postava v obliki črke A z ožjimi rameni in širokimi boki. Se prepoznata? Če je tako, izberite kopalke, ki bodo opozorile na zgornji del vaše postave. Nosite izstopajoče ali večplastne modrčke in enobarvne kopalne hlačke. Veliko uslugo vam bodo naredile na primer kopalke, ki se zavezujejo za vratom. Ne bojte se vzorcev, kajti pomagali bodo odvrniti pozornost od spodnjega dela. Tisti s “plastičnim” izgledom so videti še posebno dobro.

Idealne kopalke za vas:

 • kopalke z izrazitim zgornjim delom
 • nevpadljivi spodnji del – primeren je hipster kroj
 • izogibajte se kopalnim hlačkam s kontrastnim pasom

► Izberite si nove kopalke ◄                                                            

 

 

 

3. Tip postave „jabolko“

Za postavo v obliki jabolka, ovalno ali v obliki črke O je značilen širok prsni koš, skoraj neopazen pas in večji trebušček. Ramena in boki so ožji. Če je to vaš primer, se nikar ne počutite slabo. Obstaja veliko prekrasnih kopalk, ki ustrezajo vašemu značaju in bodo pozornost preusmerilo od občutljivih delov.

Zelo odlične za tako postavo so enodelne kopalke. Optično vas podaljšajo in zožijo. Lepo vam bo pristajal tudi dvodelni tankini - to so moderne ženske kopalke, sestavljene iz daljšega zgornjega dela in spodnjih hlačk. Pokriva trebuh, vendar ga lahko med sončenjem zavihate. Ni vam treba skrbeti, ali boste pod njim ostali beli kot sir. Lahko dobite tudi tankini z učinkom zategovanja na trebuhu.

Monokini so prav tako zelo dobra izbira. Skrivajo trebuh in optično zožijo postavo. Lahko pa posežete po enodelnih kopalkah slim. Za sprehod po plaži pa priporočamo razne dodatke - krila, obleke, pareo, tunike. Te lepo oblikujejo postavo in preusmerijo pozornost s problematičnih področij.

Idealne kopalke za vas:

 • kopalke za vitkejšo postavo
 • kopalke slim
 • lepo krojene enodelne kopalke
 • tankini
 • monokini

► Izberite si nove kopalke ◄                                                            

 

 

 

4. Tip postave „peščena ura“

Čestitamo! Če imate postavo v obliki črke X ali peščene ure, potem vam ustrezajo vse kopalke. Vaša ramena in boki so enako široki, pas je ozek, zato vam ni treba dodatno poudarjati svojih ženstvenih oblin. Bikini, trikotne kopalke, kopalke brez naramnic in enodelne kopalke v zanimivi barvi ali z vzorci bodo na vas videti odlično. Ne bojte se hlačk v živih barvah, kajti lahko si to privoščite. Pristajale vam bodo tudi kopalke z zgornjim delom v bardot kroju ali seksi brazilke s poudarjeno zadnjico.

Idealne kopalke za vas:

 • bikini
 • trikotne kopalke
 • kopalke brez naramnic
 • kopalke v bardot kroju ali bardotke
 • enodelne kopalke živih barv ali take z vzorci

► Izberite si nove kopalke ◄                                                            

 

 

 

5. Tip postave „atletska/deška“

Ženske, ki imajo rade šport, imajo pogosto podolgovat, mišičast trup z malo oblinami. Prehod med boki in pasom je torej skoraj neopazen. Ta atletska postava se včasih imenuje pravokotnik ali postava v obliki črke I.

se opis ujema z vašim tipom postave? Potem izberite kopalke, ki bodo poudarile vašo ženstvenost in vam oblikovale obline. Idealne so ženske kopalke z modnimi hlačkami na zavezovanje ali bolj izrezanim bikinijem. Tudi enodelne kopalke z izrazitim pasom so dobra izbira, ki bo poudarila vaše čare. Podložene košarice ali push-up modrčki zagotavljajo bleščeč dekolte. Ne bojte se vzorcev, raznolikosti, naborkov ali resic. Za vas so primerne tudi dvodelne ali enodelne športne kopalke.

Idealne kopalke za vas:

 • izrezani bikini
 • dvodelne kopalke s spodnjim delom, ki se zavezuje ob straneh
 • enodelne kopalke z izrazitim pasom
 • zgornji del s podloženimi košaricami

► Izberite si nove kopalke ◄                                                            

 

 

 

6. Tip postave „bodoča mamica“

Uživajte v plavanju tudi med nosečnostjo. Porodniške kopalke so narejene iz prožnega materiala, ki ne stiska trebuha ali občutljivih dojk. Lahko kupite klasične enodelne kopalke ali dvodelni tankini. Nekatere porodniške kopalke se zavezujejo ob straneh, zato jih je mogoče prilagoditi rastočemu trebuhu.

► Poglej si nosečniške kopalke ◄                                                            

 

 

 

 

 

Dodatki za h kopalkam

Ne glede na to, ali izberete bikini, tankini ali enodelne kopalke, ne pozabite kupiti tudi praktičnih dodatkov za na plažo. Posebej priljubljena so ogrinjala ali pareo. So zračna in lahko jih spremenite v krilo, obleko ali zgornji del. Tu boste našli tudi lahke obleke ali krila za na plažo.

► Dobite pareo ali obleko za na plažo ◄