Svetovalnica Menjava in vračila

Vaša košarica je prazna

In to je velika škoda. Dodajte nekaj iz svojih priljubljenih ali si oglejte naše novice.

KAJ NE SME MANJKATI V VAŠI OMARI?

Aktuálně v magazínu


Datum:26.10.2018

Nedvomno ste se že soočili s težavo, katero spodnje perilo si obleči pod različne vrste oblačil, da bi bilo kar najmanj vpadljivo in ne bi kvarilo vtisa sicer popolne oprave. Da bi imeli vse informacije na to temo na enem mestu, smo za vas pripravili nekaj nasvetov in namigov, kako izbrati perilo, da bi bil rezultat kar najboljši.

Pravi modrček za oprijeto majico

Če nosite ohlapnejše bluze, se vam s spodnjim perilom ni treba posebej obremenjevati. Drugače pa je, če izberete majico iz oprijemljivega materiala. Vsak šiv, rob in čipka se na majici nakazuje skozi blago in tako lahko vsi vidijo, kakšno perilo trenutno nosite. Če se temu želite izogniti, je najbolje izbrati gladki ali brezšivni modrček. To je tip modrčka, pri katerem sta košarici povsem gladki, brez šivov in čipke, zaradi česar pod oprijetim oblačilom ni viden.

Spodnje perilo za oprijete obleke ali krila

Morda se sprašujete, katere hlačke bi izbrali pod oprijete obleke, krila ali hlače. Enako kot pri modrčku velja, da se šivi spodnjega perila na obleki poznajo. Najbolje je torej izbrati takšno perilo, ki bo to težavo odpravilo. Zelo priljubljene za tesna oblačila so hlačke tipa tangice, ki dela, kjer je tkanina najtesnejša, sploh ne prekrivajo in se torej tam šivi ne poznajo. Nekaterim ženskam pa ta oblika hlačk ne ustreza in so zanje neudobne. Tudi za tak primer seveda obstaja rešitev – to so tanke hlačke, ki robov nimajo obšitih z nitjo, ampak so prerezani z laserjem – rob je tako zelo tanek in se ne pozna pod obleko. Takšne hlačke se izdelujejo v mnogih različnih oblikah, torej boste zagotovo našli svojo priljubljeno.

Kakšen modrček izbrati za belo majico ali bluzo?

Kot odgovor na to vprašanje boste najverjetneje logično pomislili na bel modrček – zdi se, da ne bo v kontrastu z belim materialom majice ali bluze in se tako logično ne bi smel videti. Vendar to ne drži. Morda bo zvenelo presenetljivo, ampak pod belo majico je najbolje obleči modrček v kožni barvi. Ta se bo namreč zlil z barvo vaše kože in pod belim zgornjim delom tako ne bo vidnega prehoda in kontrasta med kožo in belim perilom. Večina belih oblačil, pa naj bodo še tako močna, je delno prosojna in barvni prehod med kožo in perilom je pod njim vidna.

Enako seveda velja tudi za belo krilo ali hlače, kjer bodo zopet najbolje delovale hlačke v kožni barvi. Če oblačila niso povsem prilegajoča, je v osnovi vseeno, kakšno obliko hlačk izberete, perila ne bo videti.

Modrček za majico brez naramnic / z ozkimi naramnicami

Poleti in ne le takrat so priljubljene majice ali obleke brez naramnic. Vendar si redkokatera drzne takšno obleko obleči brez modrčka – pa naj bo to zaradi strahu pred orisanimi bradavičkami ali zaradi nezadovoljstva s svojimi prsmi. Ali pa preprosto zaradi udobja. Toda za vse te situacije obstaja rešitev.

Če ste zadovoljni z oblikovanostjo svojih prsi, vendar se majicam brez naramnic izogibate iz golega strahu pred skoznje vidnimi ali orisanimi bradavičkami, bodo vašo težavo rešile nalepke za bradavičke. Samo nalepite jih na prsi in že ste pripravljeni na odhod. Zahvaljujoč kožni barvi se bodo zlile z vašo kožo in tako ne bodo vidne niti pod prosojnimi oblačili.

Če majic brez naramnic ne nosite, ker brez modrčka preprosto ne morete biti, je vaša rešitev modrček z odstranljivimi naramnicami. Ti modrčki so zasnovani posebej za to, da bi držali oprsje tudi z odpetimi naramnicami. Majice brez naramnic tako ne bodo več težava. Če kljub temu niste prepričani glede modrčka brez naramnic, lahko namesto odpetih naramnic pripnete prozorne silikonske naramnice. Te vam bodo nudile zanesljivost in podporo, vseeno pa ne bodo motile videza npr. tankih naramnic pri topu.

Obleke za telo

Najpogostejša težava, s katero se pri oblekah spopadajo ženske, so tesni materiali, ki poudarjajo vsako nepopolnost postave. Če nimate postave modela, bodo te obleke neprizanesljive do vsake drobne obline. Rešitev za to težavo je korzet. Izdelan je iz čvrstega elastičnega materiala, ki bo obdal telo in ga rahlo raztegnil. Obris se bo zgladil in poudarila se bo ženska linija. Korzeti se izdelujejo v številnih oblikah – kot visoke hlačke, ki povlečejo le območje trebuha, a tudi s hlačnicami, ki oblikujejo stegna, boke, zadnjico in trebuh.

Če spadate med srečnice, ki se jim s postavo ni treba obremenjevati, ali če imate »pametne« obleke, ki pomanjkljivosti maskirajo same, potem zadostuje, da se posvetite le pravi izbiri spodnjega perila. Pri oprijetih oblekah veljajo enaka pravila kot za katerakoli druga oprijeta oblačila – ali si obleči tangice, ali lasersko rezane hlačke.

Obleke z izrezom na hrbtu

Tudi pri oblekah z izrezom na hrbtu vam ni treba opuščati modrčka. Če dekolte ni preglobok, lahko vse uredite s trakom za nižje zapenjanje. Ta bo obkrožil telo in tako povlekel zapenjanje modrčka nižje, ne da bi obseg izgubil svojo podporno funkcijo. V primerih, ko je dekolte res globok in znižano zapenjanje ni dovolj, pride na vrsto modrček, ki je posebej zasnovan za odprte hrbte. Ta ima sprednje zapenjanje in zadnji del modrčka lahko sestavlja le prozoren silikonski trak. Druga možnost je samostoječi silikonski modrček. Z notranje strani je prevlečen z lepljivim slojem, s pomočjo katerega drži perilo na telesu.