Svetovalnica Menjava in vračila

Vaša košarica je prazna

In to je velika škoda. Dodajte nekaj iz svojih priljubljenih ali si oglejte naše novice.

PERILO IZ BAMBUSOVIH VLAKEN

Aktuálně v magazínu


Datum:26.10.2018

Za trenutek poskusite pozabiti na oblačila iz sintetičnih materialov ali 100% bombaža in na lastni koži preizkusite perilo s povsem edinstvenimi lastnostmi. Perilo, katerega osnova so bambusova vlakna.

Svilnato mehko

Uporabljeni material vas bo že ob prvem dotiku presenetil tako s svojo mehkobo, s katero ga je mogoče primerjati s svilo ali kašmirjem, kot tudi s svojo neobičajno prožnostjo, ki perilu omogoča zelo dobro prilagajanje vašemu telesu. Zahvaljujoč obliki vlaken je oblačilo gladko, udobno in je odporno proti drgnjenju.

Termoregulacijsko

Kalhotky Bamboo18Zagotovo vas bo pri materialu navdušila zelo dobra sposobnost vpijanja vlage in dobro uravnavanje temperaturne razlike, s čimer ta material pripomore k prijetnemu počutju pri nošenju. Oblačila so 3–4x bolj vpojna od bombaža. Bambusova vlakna vpijajo in izparevajo znoj tako, da kože ne sušijo, ampak presežek znoja vedno zanesljivo odvedejo. Tako se na koži ohranja naravno okolje in perilo se ne lepi na kožo niti v največji vročini ali pri naporni aktivnosti. Bambus diha, ogreva in hladi. Zaradi svoje mikrostrukture ostanejo naravna bambusova vlakna ob vročem vremenu za 2–3 stopinje hladnejša od bombaža in obratno – v hladnem prijetno ogrejejo. Te termoregulacijske lastnosti so primerljive s sintetično izdelanimi vlakni, iz katerih se izdeluje funkcijsko perilo za športno uporabo. Enaka mikrostruktura vlaken zagotavlja tudi dobro zračenje materiala.Antibakterijsko

Kalhtoky Bamboo04015

Na bambusovih nasadih raste bambus, za razliko od bombaža, brez uporabe kakršnihkoli pesticidov ali umetnih gnojil, ki posledično dražijo kožo. Skoraj nikoli ga ne napadejo škodljiv mrčes ali bolezni. Znanstveniki s tokijske univerze so v bambusu našli snov, imenovano „bamboo kun“, ki ima naravne antibakterijske in bakteriostatične lastnosti, ki to rastlino ščitijo pred bakterijami in plesnimi. Testi so pokazali, da imajo zaradi te snovi naravna bambusova vlakna enake lastnosti kot sama rastlina in prisotnost bambusovih vlaken lahko uniči do 70 % neželenih bakterij.

Vpija vonjave

Perilo z vsebnostjo bambusovih vlaken boste cenili predvsem zaradi njegovih antibakterijskih lastnosti, ki preprečujejo kopičenje bakterij in nastajanje neprijetnih vonjav. Navaja se, da ta snov lahko odstrani do 70 % neželenih bakterij. Tako je to perilo izjemno udobno in bo zelo dobra izbira tako za osebe z občutljivejšo kožo kot za športno aktivne osebe. Oblačila so visoko odporna proti smradu tudi pri dolgotrajnem nošenju. To edinstveno lastnost imajo vlakna tudi po 50 pranjih.

Ekološko

Pri izdelavi naravnih bambusovih vlaken ni uporabljena nobena kemija in vlakna se pridobivajo s patentirano tehnologijo neposredno iz bambusov. Rastline se vzgajajo le na nasadih in vrsta, iz katere se izdelujejo oblačila, ne služi kot hrana za pande. Bambus je odličen obnovljivi vir – njegovi prirastki dosegajo do 1 m na dan, kar pomeni, da je ta vrsta trave najhitreje rastoča rastlina na svetu. Vlakna so v naravi 100% razgradljiva.

Vzdrževanje

Za optimalno vzdrževanje je priporočeno prati perilo iz tega materiala na največ 40 °C. Perila ni priporočeno likati, beliti, sušiti v sušilnem stroju ali kemično čistiti.

Na lastni koži preizkusite perilo iz BAMBUSOVIH VLAKEN!

Pregled kolekcije