01 777 86 87
Meni

VRSTE KOPALK

Aktuálně v magazínu


Datum:26.10.2018

Bikini, tankini, monokini ... Tudi vi počasi že izgubljate pregled? V ta namen smo ustvarili osnovno razdelitev kopalk na podlagi krojev in vrst. Lažje se boste orientirali in tako morda našli pravi kroj za vas.

Kroj 1. - Dvodelne kopalke / bikini

Mogoče vas bo presenetil podatek, da vse dvodelne kopalke veljajo za bikini. Plažna revolucija 1957 je razdelitev klasičnih enodelnih kopalk poimenovala bikini. Šele z leti in vedno novimi vrstami kopalke so se kot "bikini" označevale kopalke trikotne oblike.

a) Klasične dvodelne kopalke

Kot klasične dvodelne kopalke je mogoče šteti kopalke, ki s krojem košaric kopirajo oblike običajnih modrčkov in seveda tudi nivo podpore. Kombinirajo se praktično z vsemi kroji kopalnih hlačk, zato jih najpogosteje srečate na plažah in kopališčih.
 

b) Bardot bikini

So pravzaprav podkategorija klasičnih dvodelnih kopalk. Kot zanimivost pa velja omeniti njihov kroj košaric, ki izoblikuje zgornjo linijo prsi in tako kar najbolj poudari vaš dekolte. Samodejno se izdelujejo z odstranljivimi naramnicami, tako se boste pri intenzivnem sončenju obarvali tudi na mestih pod naramnicami. Ta kroj kopalk, kot tudi kroj modrčkov, je postal znan po Brigitte Bardot, ki je prisegala na popolnoma zagorelo kožo brez kakršnihkoli barvnih neravnovesij.
 
 

c) Trikotne / string bikini

Tipične so po trikotnem kroju košaric in spodnjega dela ter po zavezovanju. Veliko je tudi različic z zapenjanjem obsega s kovinsko sponko ali na primer v različici s spodnjim delom, ki ga sestavljajo klasične hlačke. Vse je odvisno od vašega stila in potreb. Ena stvar pa je pri String bikini enaka – zgornji del se vedno zavezuje za vratom. Te kopalke pristajajo vsem velikostim prsi in delujejo neizmerno mladostno!
 

d) Tankini

Na prvi pogled se morda zdi, da gre za enodelne kopalke. Vendar so prefinjene dvodelne kopalke s prednostmi bikinija, kot tudi enodelnih kopalk! Kot klasične enodelne kopalke skrivajo trebušček in so kot bikini praktične pri sončenju – zgornji del enostavno odgrnete vse do prsi. Tankini je idealen za športe na plaži, za kopanje in lenarjenje na ležalniku.
 
 

e) Mikrokini

Če o njem niste še nikoli slišali, potem vam predstavljamo najbolj ekstravaganten kroj bikinija. Iskreno rečeno je tudi najbolj seksi. Kot napoveduje že ime, gre za mikro različico klasičnega (najpogosteje nepodprtega trikotnega) bikinija. Zakrivajo le najnujnejše – bradavički in intimne dele.

 

► NAŠA PONUDBA KOPALK ◄                                                           

 

 

Kroj 2. Enodelne kopalke

Enodelne kopalke so klasika plaž, ki ne zastara – že kar 200 let! Odlične so za bolj sramežljive ženske in športnice. Razdelimo jih lahko na dve vrsti.

a) Klasične

Košarice z oporo, košarice brez opore, na naramnice, z zavezovanjem za vratom, s klasičnim hlačnim delom, v obliki brazilk ali tangic ... Vse te lastnosti imajo nekaj skupnega, sprednji del je pri enodelnih kopalkah vedno ena celota in zakriva trebušček in boke.
 
 
b) Monokini
V zgodnejših časih je monokini sestavljal le visok spodnji del kopalk in tako je veljal za bikini. Danes spada monokini med enodelne kopalke, ki imajo različne izreze materiala in tako delujejo zelo privlačno. Osnova pa je vsem monokinijem skupna: spodnji del je čez območje trebuščka povezan z zgornjim delom. Obožujejo jih najstnice in elegantne dame – domiselno skrivajo občutljive dele trebuha, hkrati pa so zelo zapeljivi.
 
 
 
 

                                                            ► NAŠA PONUDBA KOPALK ◄